ua en ru

В Україні в 2012 р. на ліки дітям, хворим на соціально значущі захворювання, виділено 600 млн грн, - Богатирьова

В Україні в 2012 р. на забезпечення лікарськими препаратами дітей, хворих на соціально значущі захворювання, з держбюджету виділено 600 млн грн. Про це заявила віце-прем'єр-міністр України, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Державні програми, перш за все, спрямовані на забезпечення дітей, хворих на соціально значущі захворювання, на забезпечення дітей дорогими лікарськими препаратами. У 2009 р. з держбюджету були профінансовані програми на 370 млн грн, а в 2012 - на 600 млн грн", - зазначила Богатирьова.

Вона також повідомила, що вперше за багато років на сьогоднішній день на 100% профінансовано лікування дітей, хворих на гемофілію у віці до шести років, однак актуальною залишається проблема фінансування лікування хворих на гемофілію у віці від шести до 18 років. У зв'язку з цим, Богатирьова звернулася до Президента України з проханням посприяти виділенню фінансування. За її словами, для лікування цієї вікової групи хворих на гемофілію з бюджету потрібно виділити близько 110 млн грн при тому, що на сьогоднішній день бюджетне фінансування може становити лише 55 млн грн.

Також є істотним брак коштів для реалізації цих завдань і в місцевих бюджетах, додала Богатирьова.

За її словами, потребує додаткового фінансування також програма профілактики, для реалізації якої необхідно до 1 січня 2013 р. передбачити фінансування в сумі 465 млн грн.

Читайте також: В Україні з 15 листопада почалися позапланові перевірки аптек на наявність фальсифікату, - РНБО