ua en ru

В Україні встановлено 32% теплових лічильників, - НКРРКП

В Україні встановлено 32% теплових лічильників. Про це повідомив член Національної комісії з регулювання ринку комунальних послуг Юрій Хіврич, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас сьогодні 32% лічильників тепла є по Україні. Тобто потрібно ще 68% лічильників встановити... По квартирам сьогодні складна ситуація, тому що в старих будинках горизонтальна розводка. Нові будинки сьогодні будуються, там квартири з вертикальною розводкою. Тільки в будинок заходиш, і одразу на вході в будинок стоїть лічильник, який рахує. У старих будинках, якщо, припустимо, чотири кімнати, то на чотири кімнати припадає чотири стояка і чотири батареї, то тут лічильник встановити практично неможливо технічно", - сказав Хіврич.

За його словами, є розпорядження від Кабінету міністрів, а саме від першого віце-прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва до кінця року встановити лічильники на всі котельні, щоб бачити, скільки вони виробляють тепла і скільки віддають в мережу. А вже на наступний рік планується встановити лічильники на житлові будинки.

На сьогоднішній день тільки на 6% котелень встановлено лічильники.