ua en ru

В Україні транзит в морських портах у І кварталі зріс на 22,5% - до 10 млн т

Загальний обсяг переробки транзитних вантажів в вісімнадцяти морських портах за січень-березень склав 10 млн 119 тис. тонн - це на 22,5% більше, ніж у минулому році. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Загалом протягом першого кварталу перероблено 27 млн 294 тис. вантажів, що на 2,4% більше, ніж за аналогічний період 2010 року.
На початку 2011 року, як і в попередньому році, ситуація на вітчизняному ринку транспортних послуг характеризувалася стійким перевищенням пропозиції обсягів стивідорних послуг над попитом з боку вантажовласників, втім в березні показники переробки зросли.
За оцінками фахівців галузі, загальні показники обсягів переробки продовжать свій ріст.
"Динамічні стосунки з вантажовласниками утримали позитивну динаміку та дозволяють очікувати зростання показників у квітні", - зазначив голова Укрморрічфлоту Сергій Крижановський.
Серед лідерів по зростанню обсягів переробки вантажів за результатами трьох місяців 2011 року: Бердянський порт - оброблено на 118% більше вантажів, ніж у січні - березні 2010 року, Севастопольський порт - на 52,7% більше, Миколаївський порт - на 19,4% більше.
Серед лідерів по зростанню рівня переробки транзитних вантажів: Бердянський порт - оброблено на 400% більше вантажів, ніж у січні - березні 2010 року, Керченський порт - на 128,2%, порт "Южний" - на 41%.
Нагадаємо, основними вантажами, які переробляються в українських морських портах, є руда, зерно, метали, вугілля, нафта, нафтопродукти та контейнери.