ua en ru

В Україні існує потреба у створенні 12 176 сільськогосподарських кооперативів, - Присяжнюк

В Україні існує потреба у створенні 12 176 сільськогосподарських кооперативів, у тому числі виробничих - майже 2 200 і обслуговуючих - 9 770. Про це заявив міністр аграрної політики і виробництва Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба відомства. За словами міністра, кооперація буде сприяти організації замкненого циклу виробництва в тваринництві, рослинництві і рибництві.

"Створення кооперативів замкнутого циклу дозволить збільшити додану вартість завдяки поглибленої переробки продукції тваринництва, що створить додаткові робочі місця і знизить ціну готової продукції внаслідок реалізації безпосередньо за місцем виробництва", - підкреслив Присяжнюк.

За його словами, на сьогоднішній день в Україні діє 851 обслуговуючий кооператив. "Розвиток сільських територій є завданням номер один на 2013 р., що неодноразово наголошував Президент. Необхідно відродити добробут селян шляхом мотивації їх до виробництва аграрної продукції. Так, саме господарствами населення виробляється 76% яловичини, 56% свинини, 18% м'яса птиці і 78 % молока. І одним з найбільш ефективних механізмів організації праці на селі залишаються кооперативи", - зазначив Присяжнюк.

Він підкреслив, що держава стимулюватиме створення обслуговуючих та виробничих та кооперативів у сфері тваринництва, садівництва та ягідництва, закупівлі кормів, заготовки та первинної переробки, реалізації продукції.

Читайте також: Кабмін цього року виділить додатково 100 млн грн для створення заготівельних кооперативів, - Присяжнюк