ua en ru

В Україні стартує радіопрограма "Католицька енциклопедія"

У п'ятницю, 4 жовтня, о 14:30 на "Радіо Марія" стартує нова передача "Католицька енциклопедія". Ведучі передачі – молоде домінікансько-францисканське подружжя Антон і Ольга Герасименко, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Мета передачі - підкреслити нерозривність багатовічної традиції Вселенської Церкви з сучасністю, ознайомити слухачів з її здобутками, яких за більш ніж дві тисячі років з’явилося немало, а також розвінчати певні стереотипи про Церкву та її діячів, які через вплив секулярного світу вже міцно вкоренилися посеред багатьох християн.

Слоган передачі – "Все, що ви хотіли знати про Церкву…", вона виходитиме раз на тиждень – по п’ятницях, о 14:30. Кожен випуск буде тематичним, сама тема ж залежатиме від церковного календаря – спомину певного святого або церковного свята, що випадає на цей тиждень.

Передача складатиметься з чотирьох постійних рубрик, зокрема "Персона тижня" - цю рубрику буде присвячено конкретній особистості: наприклад, святому, історичному діячеві або політикові. Слід зауважити, що "персона" та її діяльність у життя Церкви може бути як позитивною, так і доволі суперечливою;"Подія тижня" - у цій рубриці розповідатиметься про цікаву історичну подію, котра має тісний зв’язок з тематикою передачі. Військові походи та культурні події, кров мучеників та блиск королів; "Факт тижня" - це рубрика, яка оповідатиме про речі, котрі, можливо, добре знайомі кожному католикові, але разом з тим мало хто замислюється про їх походження.