ua en ru

В Україні створено Агрострахове бюро

В Україні створено Агрострахове бюро - організація, покликана впорядкувати страхування аграріїв. Це сталося 1 лютого на Установчих зборах, в якому взяли участь представники 15 страхових компаній, що надають послуги страхування сільськогосподарських ризиків, а саме: "Альфа-Гарант", "АСКА", "Брокбізнес", "Еталон", "Європейський страховий альянс","ІНГО-Україна","Оранта","Оранта-Січ","Провідна","Страхова група "ТАС", "Українська аграрна страхова компанія", "Українська пожежно-страхова компанія", "Українська екологічна страхова компанія" , "Універсальна", "Уніка". Про це повідомляє національний прес-клуб "Українська перспектива".

Страхові компанії створили Агрострахове бюро, щоб об'єднати зусилля у створенні нових, більш досконалих страхових продуктів, що відповідають потребам аграріїв, створення єдиної бази даних, що дозволить розраховувати страхові тарифи на основі актуарних розрахунків, організації навчання для фахівців страхових компаній та забезпечення додержання стандартів поведінки на ринку агрострахування.

Учасники установчих зборів ухвалили узгоджену редакцію статуту Агрострахового бюро і обрали його директора. Ним став Роман Колібаба.