ua en ru

В Україні створять "гарячу лінію" для скарг на випадки корупції в податковій сфері, - Хомутиннік

В Україні з'явиться "гаряча лінія" для миттєвого реагування на випадки хабарництва з боку податківців і митників. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік вчора, 26 березня, на зустрічі з першим заступником міністра доходів і зборів Ігорем Білоусом, керівником діяльності Міжнародної Фінансової Корпорації в Україні (IFC) Оленою Волошиною, представниками бізнесу, аудиторських компаній і бізнес-асоціацій.

Присутні обговорили ідеї і пропозиції, які можуть поліпшити позиції України в щорічному рейтингу за легкістю ведення бізнесу "Doing Business".

"Сьогодні в Україні бізнес повинен платити в два рази більше платежів і витрачати в два рази більше часу на спілкування з податковими та митними органами, ніж у країнах-лідерах рейтингу за легкістю ведення бізнесу "Doing Business". Але проблема не в законодавстві. Наш Податковий кодекс не найгірший у світі, справа в імплементації його норм чиновниками", - повідомила Волошина.

За результатами зустрічі, як першочерговий крок, Хомутинник погодив з бізнесом створення гарячої лінії для миттєвого реагування на випадки нахабства з боку податківців і митників.

"На мою думку, сьогодні це найважливіше питання для бізнесу. Ми пропонуємо всім підприємцям, у яких вимагають хабарі, відразу записувати прізвище "нечистого" чиновника і повідомляти в Комітет" , - заявив Хомутинник.