ua en ru

В Україні сьогодні набув чинності порядок компенсації обленерго втрат від постачання електроенергії інноваційним підприємствам

В Україні сьогодні, 4 червня 2013 р. набрав чинності порядок надання ліцензіатам з постачання електричної енергії за регульованим тарифом компенсації втрат від здійснення постачання електричної енергії суб'єктам господарської діяльності, які реалізують інноваційні проекти, затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), від 11.04.2013 № 408. Про це повідомила прес-служба НКРЕ.

Даний порядок визначає механізми застосування роздрібних цін на електричну енергію для суб'єктів господарської діяльності, які реалізують інноваційні проекти, зареєстровані в установленому законом порядку (стосується організацій, що передбачають впровадження та виробництво обладнання, а також матеріалів, сировини і комплектуючих для виробництва обладнання, яке виробляє енергію з використанням альтернативних джерел енергії).

Крім того, порядок визначає механізми компенсації втрат ліцензіатам з постачання електричної енергії за регульованим тарифом від здійснення постачання електричної енергії зазначеним суб'єктам господарської діяльності.

"Суб'єкти господарської діяльності, які реалізують інноваційні проекти, мають забезпечити окремий облік електричної енергії, яка використовується безпосередньо на технологічні цілі, пов'язані з реалізацією інноваційних проектів, та проводити повні розрахунки за електричну енергію, спожиту в розрахунковому місяці", - йдеться у повідомленні.

Компенсація втрат розраховується на розрахунковий місяць згідно з прогнозованими обсягами споживання електричної енергії для суб'єктів господарської діяльності, які реалізують інноваційні проекти.

Порядок зареєстрований у Міністерстві юстиції України 13.05.2013 за № 715/23247.

Читайте також: Неплатежі за електроенергію в Україні досягли історичного максимуму