ua en ru

В Україні сьогодні набуває чинності закон про спрощення доступу на телекомунікаційний ринок

В Україні сьогодні набуває чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов доступу на ринок телекомунікаційних послуг". Його текст опубліковано у виданні Голос України".

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) 5 липня ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов доступу на ринок телекомунікаційних послуг", котрим скасовується ліцензування низки видів діяльності у сфері телекомунікацій. Даний законодавчий акт 7031 від 12.08.2010р. підтримали 246 народних депутатів.

Законодавчим актом скасовується ліцензування низки видів діяльності у сфері телекомунікацій (місцевого фіксованого зв'язку, фіксованого зв'язку з безпроводовим доступом, мобільного зв'язку, надання послуг з технічного обслуговування і експлуатації телекомунікаційних мереж, мереж ефірного теле- та радіомовлення, проводового радіомовлення та телемереж, надання в користування місцевих каналів електрозв'язку) та передбачено перехід на реєстраційну основу їх здійснення.

Відповідні зміни внесено до законів "Про телекомунікації", "Про радіочастотний ресурс України".