ua en ru

В Україні сьогодні стартує 23-й чемпіонат країни з футболу

Українська прем'єр-ліга повертається на стадіони країни. Сьогодні матчем "Таврія" - "Зоря" стартує 23-й за рахунком національний чемпіонат України з футболу.

Українська прем'єр-ліга повертається на стадіони країни. Сьогодні матчем "Таврія" - "Зоря" стартує 23-й за рахунком національний чемпіонат України з футболу.

Менше двох місяців пройшло після фінішу минулого сезону, знакового для українського футболу. Знакового з кількох причин. По-перше, в минулому чемпіонаті на стадіони прийшли понад 3 млн вболівальників - новий рекорд для України. По-друге, "Динамо" вперше не потрапило в зону Ліги чемпіонів, пропустивши туди харківський "Металіст" - антирекорд киян. По-третє, Генріх Мхітарян забив за сезон 25 голів - ще один рекорд результативності в чемпіонатах України. По-четверте, за підсумками минулого сезону жодна з команд, які зайняли два останні місця, не залишила Прем'єр-лігу - сумнівне досягнення.

У новому чемпіонаті нових команд буде небагато, точніше всього одна - "Севастополь". Склад у команди Олега Кононова такий, що можна розраховувати на місце в першій десятці. Алчевська "Сталь" від участі у вищому дивізіоні відмовилася через фінансові проблеми. Цей факт допоміг запорізькому "Металургу" зберегти прописку у "вишці". "Говерла" залишилась в УПЛ через ще більш сумну причину - про свою смерть в прямому сенсі заявив "Кривбас". В цьому сезоні ми вже не побачимо симпатичний колектив Олега Тарана. Гравці клубу вже знайшли собі притулок в інших командах.

Читайте також: "Шахтар" бере Суперкубок України

У першому турі ніяких надцікавих матчів не передбачається. Центральною грою туру можна назвати поєдинок "Металіста " і донецького "Металурга" в Харкові. Це єдина гра понеділка. В суботу зіграють "Дніпро" і "Арсенал", а також "Металург" З та "Іллічівець". Буде цікаво подивитися на оновлений "Металург". Олег Пучков підписав відразу 7 новачків.

У неділю свої матчі проведуть фаворити чемпіонату - "Динамо" і "Шахтар". Кияни зіграють з "Волинню", в гірники приймуть на "Донбас Арені" "Говерлу". Матчі "Карпати" - "Ворскла" та "Севастополь" - "Чорноморець" також відбудуться в неділю.

А сьогодні "Таврія" на своєму полі приймає "Зорю". Будемо відверті, матч для початку чемпіонату обрано не найяскравіший. У Бундеслізі зазвичай чемпіонат відкриває чемпіон у матчі з одним із лідерів чемпіонату. Тому вболівальники дійсно чекають старту турніру. У нас же, мабуть, цим не переймаються, тому поставили, що було.

Цей поєдинок стане першим біля керма "Таврії" для її нового наставника Янніса Христопулоса. Грек покликаний поліпшити результат команди в умовах неможливості підписувати гравців. З команди пішли кілька людей зі стартового складу, нових взяли тільки з молодіжки. Цікаво подивитися, що з себе буде представляти "Таврія" Христопулоса.

Читайте також: "Динамо" виграло Об'єднаний турнір

У "Зорі" також змін небагато, точніше їх зовсім немає, якщо говорити про нових гравців. У міжсезоння перепідписали Чайковського і Данило - поки що все.

Зазначимо, що між собою команди зіграли 22 матчі. 10 перемог у "Таврії", 8 у "Зорі", ще 4 матчі завершилися внічию.

Повний календар 1-го туру:

12 липня, п'ятниця

20:00 - "Таврія" - "Зоря"

13 липня, субота

19:00 - "Металург" З - "Іллічівець"

19:30 - "Дніпро" - "Арсенал"

14 липня, неділя

17:30 - "Карпати" - "Ворскла"

19:00 - "Шахтар" - "Говерла"

19:30 - "Динамо" - "Волинь"

21:30 - "Севастополь" - "Чорноморець"

15 липня, понеділок

20:00 - "Металіст" - "Металург" Д