ua en ru

В Україні сьогодні був створений комітет опору диктатурі, - Соболєв

В Україні сьогодні був створений комітет опору диктатурі. Про це повідомив заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні ми підписали заяву, яка є фактично документом про створення комітету опору диктатурі в Україні. Цю заяву підписали всі представники парламентських фракцій в Україні, а саме наступні партії: партія "Європейська партія України", партія захисників Вітчизни, "Народна самооборона", партія "Батьківщина", партія "Реформи і порядок", партія "Громадська позиція" Анатолія Гриценка, "Наша Україна", "Народний рух України" (Бориса) Тарасюка та ще не підписав Арсеній Яценюк (партія "Фронт змін"). З сьогоднішнього дня ця заява починає діяти як орган, який щойно був створений", - сказав Соболєв.
Також він зазначив, що комітет був створений у зв'язку із загрозою, яка постала перед українською демократією.
"Ми представники політичних партій заявляємо про обєднання своїх зусиль проти диктатури та вимагаємо відновлення відкритих судових розглядів, повернення судових засідань у правове русло, а також звільнення усіх політичних в'язнів", - додав Соболєв.
Також Соболєв зазначив, що при подальшому продовженні ситуації, яка склалася на сьогодні можлива поява "другого майдану".