ua en ru

В Україні з початку 2013 р. вдалося не допустити виникнення боргів зарплаті на суму 380 млн грн, - Мінсоцполітики

В Україні завдяки зусиллям державних інспекторів з питань праці з початку 2013 р. вдалося не допустити виникнення заборгованості з зарплати перед робітниками на суму близько 380 млн грн. Про це в ході сьогоднішньої прес-конференції заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом першого півріччя на вимогу державних інспекторів з питань праці підприємства-боржники повністю, або частково погасили заборгованість з виплати зарплати перед 169 тис. працівників. Загальна сума повернутої заборгованості й недопущеної заборгованості... склала 380 млн грн", - сказала Королевська.

Читайте також: В Україні заборгованість із зарплати з 1 по 19 липня скоротилася на 54,6 млн грн - до 935 млн грн, - Мінсоцполітики

Також вона зазначила, що для роботи з боржниками у державному і комунальному секторі створені спеціальні комісії, які працюють з боржниками, регулярно проводять відповідні наради.

"Керівники підприємств, відповідальні за виконання заборгованості, викликаються на засідання уряду, активно залучаються правоохоронні органи. Протягом першого півріччя у всій Україні відкрито 1 тис. 696 кримінальних справ відносно керівників підприємств, які мають заборгованість із заробітної плати", - також зазначила Королевська.