ua en ru

Держспоживінспекція від початку 2013 р. виявила порушення на 50% АЗС

В Україні з початку 2013 р. було перевірено близько 400 АЗС, порушення встановлено у 50% з них. Про це заявив голова Державної інспекції з питань захисту прав споживачів України Сергій Орєхов.

В Україні з початку 2013 р. було перевірено близько 400 АЗС, порушення встановлено у 50% з них. Про це заявив голова Державної інспекції з питань захисту прав споживачів України Сергій Орєхов, повідомила прес-служба Держспоживінспекції.

За його словами, з перевірених 13 млн л нафтопродуктів забраковано та знято з реалізації понад 600 тис. л.

"Враховуючи нарікання споживачів на якість палива на українських АЗС, Держспоживінспекцією України дано доручення територіальним органам посилити контроль за дотриманням вимог при реалізації нафтопродуктів", - зазначив Орєхов.

За його словами, основними виробничними дефектами, через які бракувався бензин, були: занижене октанове число, завищення масової частки бензолу, незадовільний фракційний склад і т.д.

Крім того, Держспоживінспекція України як спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади здійснює державний ринковий нагляд і забезпечує контроль на ринку з реалізації нафтопродуктів підприємствами оптової торгівлі.

Так, у І півріччі 2013 р. в оптовиків проведено перевірки більше 900 т нафтопродуктів на загальну суму 9,4 млн грн. З них 157 т, на загальну суму понад 1 млн грн, не відповідали вимогам нормативних документів.

У ході проведення перевірок було винесено рішення про застосування обмежувальних (корегувальних) заходів, зокрема, про тимчасову заборону реалізації продукції на ринку, заборону надання продукції на ринку, вилучення продукції з обігу.

Раніше повідомлялося, що Держспоживінспекція у 2012-2013 рр. виявила неякісне паливо на 30% малих небрендових заправок.