ua en ru

В Україні з 6 жовтня набуває чинності закон, який знімає обмеження кількості операторів лотерей

В Україні сьогодні набуває чинності закон "Про державні лотереї в Україні", який знімає обмеження кількості операторів лотерей в Україні. Закон опубліковано у виданні "Голос України" від 5 жовтня 2012 р.

Закон набуває чинності на наступний день після публікації, крім п. 4 ст. 15, який набере чинності з 1 січня 2013 р.

Нова редакція закону з урахуванням поправок Президента знімає обмеження операторів лотерей які можуть працювати в Україні. Попередня редакція передбачала, що таких операторів може бути 5 з представництвами в областях.

Крім того, були прийняті поправки Президента, згідно з якими відміняється запропоновані ранні створення дорадчо-консультативного органу і проведення конкурсного відбору операторів. Діяльність у даній сфері, поширення та проведення лотерей через інтернет буде здійснюватися в рамках безстрокової безкоштовної ліцензії. Для цього оператор повинен мати постійно діючі відокремлені підрозділи в кожному населеному пункті з чисельністю понад 500 тис. чоловік, не менше 5 тис. пунктів розповсюдження і стільки ж терміналів електронної системи прийняття ставок. Останні повинні бути у власності оператора. Крім того, капітал повинен бути не менше 120 млн грн.

Погодилися нардепи з думкою Януковича, про те що недостатньо обгрунтованим є положення, згідно з якими на операторів державних лотерей не поширюються обмеження, встановлені законодавством, щодо граничних розмірів виплат готівкою, а також дотримання лімітів готівки в касі.

Читайте також: Лотерей в Україні стане більше через зняття ряду обмежень парламентом