ua en ru

В Україні дозволять перепланування квартир без попиту

В Україні скасують необхідність отримання дозволу на перепланування або переобладнання житлового приміщення, заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко.

Перепланування квартир дозволять робити без узгодження, - законопроект. Про це повідомили з міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Без дозволу можна буде перебудовувати всі конструкції в квартирі, крім несучих. Адже на несучих стінах тримається все будова і втручання може порушити його запас міцності, а то й взагалі привести до руйнувань, пише gazeta.dp.ua.

В Україні скасують необхідність отримання дозволу на перепланування або переобладнання житлового приміщення. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко. Як передає прес-служба міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства , відповідний законопроект, який врегулює це питання, вже підготували в Мінрегіоні.

Документ скасовує необхідність отримувати дозвіл виконкому місцевої ради на перепланування свого житла, якщо воно не передбачає втручання в несучі конструкції або інженерні системи.

"На жаль, в Україні і по сьогоднішній день діють норми застарілого житлового кодексу, які говорять про те, що такий дозвіл обов'язково потрібно. Однак на рівні закону не визначений строк для видачі такого дозволу або відмови в його видачі, платність або безкоштовність, вичерпний перелік підстав для відмови й інші нюанси. Ми це змінимо і людям створимо умови, за яких вони зможуть без будь-яких бюрократичних перешкод здійснювати перепланування свого житла", - сказав Ісаєнко.

Нагадаємо, зараз українці отримують такі дозволи у виконавчому комітеті місцевої ради.