ua en ru

В Україні з'явився новий клас доступного житла

У Києві з'явилася нова категорія нерухомості - житло комфорт-класу. Воно являє собою проміжний рівень між житлом економ-класу та бізнес-класу. Квартири нової категорії дешевше квартир бізнес-класу, хоча такі житлові комплекси мають розвинену інфраструктуру і зручну прибудинкову територію, але розташовуються, як правило, не в центрі. Раніше до квартир такого рівня застосовували термін "економ-плюс", але "комфорт" більш точно підходить під визначення специфіки проживання і особливостей нового типу житла

У Києві з'явилася нова категорія нерухомості - житло комфорт-класу. Воно являє собою проміжний рівень між житлом економ-класу та бізнес-класу. Квартири нової категорії дешевше квартир бізнес-класу, хоча такі житлові комплекси мають розвинену інфраструктуру і зручну прибудинкову територію, але розташовуються, як правило, не в центрі. Раніше до квартир такого рівня застосовували термін "економ-плюс", але "комфорт" більш точно підходить під визначення специфіки проживання і особливостей нового типу житла.
Хоча офіційно на законодавчому рівні категорії комфорт-клас не існує, цей тип житла вже займає близько 20-22% ринку нерухомості столиці. Для того, щоб офіційно вивести його на український ринок, потрібно вносити зміни до Житлового Кодексу, що, як сподіваються забудовники, буде зроблено вже найближчим часом.
Криза-тато
Звідки виник комфорт-клас? Після кризи 2008 року ринок нерухомості змінився - покупці стали цікавитися більш дешевим житлом, а забудовники, відповідно, прагнули до здешевлення проектів. Це, в свою чергу, призвело до зміни архітектурно-планувальних рішень, використання більш дешевих оздоблювальних матеріалів. Крім того, змінився масштаб проектів - стали забудовуватися цілі квартали, відповідно з'явилася значна прибудинкова територія.
"Чітких критеріїв для комфорт-класу поки не існує, оскільки він сформувався не так давно, - пояснює директор консалтингової компанії City Development Solutions (CDS) Ярослава Чапко. - Комфорт-клас є проміжним між економ - і бізнес-класом. Так, за своїми технічними характеристиками комфорт-клас відповідає бюджетному житла економ-класу, а от від бізнес-класу він отримав сервісну інфраструктуру, паркування, охорону, близькість рекреаційних об'єктів (озера, ліси і т. д.)".
Найчастіше комфорт-клас - це "іменні" житлові комплекси, де покупцеві пропонується не просто будинок в "масовій забудові", а якась додаткова ідея.
На даний момент є всі предпосили для вигідної покупки квартири під Києвом, але хто з забудовників самий надійний і як вибрати правильне місце розташування?
На думку експертів, напрямок Київ-Крюківщина є самим оптимальним по ряду параметрів (віддаленість від Києва, наявність міських комунікацій, зелена зона, розвинена інфраструктура і звичайно надійний забудовник) для покупки квартири під Києвом зараз.
Але хотілося б відзначити один житловий комплекс комфорт-класу - «Европейське місто», який розташований всього в 3 км від Києва в Крюковщине. Перевагами даного РК є: міські комунікації (один з небагатьох РК, що підключений до міста в цьому районі), три заселених будинку (вчасно здані в експлуатацію) , європейська якість житла і надійний забудовник (який будує більше 9 років). У період кризи РК Євромісто здав будинок в експлуатацію на 3 місяці раніше термінів.
Також варто відзначити, що комплекс, що будується виключно на кошти замовника і не прив'язаний до коштів інвесторів, а цей аргумент значно знижує ризики. Експерти відзначають, що головною перевагою даного РК є зручна система розстрочки до 3-х від забудовника, яка дасть можливість платити за власне житло, а не платити оренду, викидаючи гроші на повітря.
Можна стверджувати, що даний РК оптимальний варіант у співвідношенні ціна/якість для тих, хто шукає Європейське житло від надійного забудовника під Києвом. Сьогодні ЖК Євромісто продає свої квартири за акційним курсом - 9.5, який зафіксований до 30 червня. Ознайомитись з умовами покупки і подивитися планування можна на сайті.