ua en ru

В Україні майже 60% підприємців можуть отримати дозвіл працювати за декларативним принципом без додаткової дозвільної документації

В Україні 60% підприємств можуть отримати дозвіл працювати без додаткових дозвільних документів, повідомляє прес-служба Держпідприємництва. За підтриманим Держпідприємництвом проектом, свою діяльність вони зможуть провадити на підставі подання декларації, яка затверджує відповідність матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства.

Проект постанови Кабінету міністрів України "Про внесення змін до переліку певних дій щодо впровадження господарської діяльності або видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства" передбачає скорочення з 95 до 37 видів господарської діяльності, що включені до переліку документів дозвільного характеру.

"Мета проекту у повній мірі відповідає завданням, визначеним у "Національному плані дій на 2012 р.". Проект розроблявся із урахуванням пропозицій центральних органів виконавчої влади та міжнародних експертів. Підприємці та профільні громадські організації також долучилися і надали свої рекомендації", - зазначив голова Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський.

Як повідомляють в Держкомпідприємництва, до кінця липня 2012 р. планується представити проект на розгляд Кабміну.

Нагадаємо, раніше Кабмін скоротив кількість бланків суворої звітності до 63 штук.