ua en ru

В Україні скасують плату за аеронавігаційне обслуговування "гуманітарних" суден, - Мінінфраструктури

Міністерство інфраструктури України оприлюднило проект наказу, яким пропонується скасувати плату за аеронавігаційне обслуговування повітряних суден, що здійснюють гуманітарні польоти. Про це повідомили у прес-службі транспортного відомства.

Досі оплата за цю послугу в повітряному просторі України здійснюється на загальних підставах.

"Звільнення від плати за аеронавігаційне обслуговування повітряних суден з гуманітарною допомогою значно полегшить співробітництво України з іноземними державами, в тому числі й зараз, коли світова спільнота безкоштовно передає товари військового призначення для військовослужбовців нашої держави в зоні АТО", - йдеться в повідомленні.

Згідно із проектом наказу Мінінфраструктури "Про внесення зміни до Ставки плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України", плата буде скасована для повітряних суден, що виконують польоти для транспортування гуманітарної допомоги, статус підтверджений у відповідному плані польоту, у повітряному просторі України.

Нагадаємо, в середині грудня Україна застосувала фінансові санкції до 27 російських авіакомпаній на загальну суму близько 300 млн грн за здійснення польотів до Криму.