ua en ru

В Україні відзначають День фізичної культури і спорту

Сьогодні в Україні відзначають День фізичної культури і спорту. Програмою заходів передбачено, що урочисті заходи відбуватимуться на вул. Хрещатик сьогодні, 8 вересня 2012 р. з 11:00 до 19:00. Про це повідомляє Державна служба молоді та спорту України

Для глядачів та гостей Дня фізичної культури і спорту на Хрещатику організатори свята запропонують розважальну та спортивну програми: вуличний баскетбол, настільний хокей, теніс, показові виступи представників федерацій різних видів спорту та святковий концерт. Всього буде відкрито 46 спортивних майданчиків з 58 видів спорту.

Читайте також: В українських школах скасують оцінки з фізкультури

Також в програмі заходів Дня фізкультури і спорту в Києві запланований урочистий фініш наймасовішої аматорської багатоденної велогонки Європи "Спорт для всіх - єднає Україну!". 300 спортсменів за 9 днів подолали 5 тис. км. Проїхали через 200 населених пунктів України, де агітували людей вести здоровий і активний спосіб життя.

Очікується, що гостями заходу стануть чемпіони і призери Олімпіади в Лондоні - Анастасія Коженкова, Юрій Чебан, Денис Беринчик, Валерій Андрійцев, Єлизавета Бризгіна та інші.

У рамках заходів з нагоди Дня фізкультури і спорту в 10:00 на Хрещатику відбудеться також Всеукраїнський олімпійський урок. За словами начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді з порту КМДА Володимира Вовка: "Олімпійський урок у цьому році стане справжньою ярмарком спортивної активності. Будуть представлені спортивні федерації, дитячо-юнацькі школи, клуби за місцем проживання та ін".

В рамках Дня фізичної культури і спорту в Києві на Оболонській набережній о 15:00 буде відкрито новий водний стадіон. Крім того, там можна буде подивитися на змагання на воді: триатлон, марафон з веслування та ін.