ua en ru

В Україні обсяг поставок друкуючої техніки в III кв. 2012 р. скоротився на 19% - до 123 тис. одиниць, - експерти

В Україні обсяг поставок друкуючої периферії (включаючи принтери, багатофункціональні пристрої та однофункціональні копіри форматів A4 і A3) в III кварталі 2012 р. знизився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 19% - до 123 тис. одиниць, удеться в повідомленні аналітичної компанії IDC .

"Зниження поставок друкуючої техніки почалося ще в минулому році, хоча було і невеликим - всього 2%. Цього року темпи скорочення ринку збільшуються і, за нашими прогнозами, за підсумками року складуть близько 17%", - відзначає менеджер програм досліджень IDC на ринку периферії в країнах СНД Олексій Гвозденко.

По відношенню до попереднього кварталу зростання виявилося мінімальним (+4%), що нехарактерно для сезону початку навчального року. Найбільше скоротилися поставки струменевих пристроїв - на 27%, оскільки протягом першого півріччя в країні були сформовані великі складські запаси цього класу друкуючої техніки, причому, в основному, за рахунок стягуваних із виробництва популярних недорогих моделей.

У той же час, зростання продажів лазерних пристроїв друку в порівнянні з попереднім кварталом відповідав традиційній для сезону динаміці і склав 51%.

Читайте також: Український ринок ПК в III кв. 2012 р. скоротився на 13,3%, - експерти