ua en ru

В Україні треба провести більше 200 місцевих виборів, - голова профільного комітету Ради

В Україні треба провести більше 200 місцевих виборів, - голова профільного комітету Ради Джерело фото:zn.ua

В Україні треба провести більше 200 позачергових місцевих виборів. Про це заявив народний депутат з фракції "Батьківщина", голова комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко під час засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам від попереднього складу ВР залишилося у спадок більше 200 населених пунків, в яких треба провести дочасні місцеві вибори. Це невеличкі села та селища, десь помер сільський голова, десь його в тюрму посадили, десь ві або ваона пішов на пенсію. Сьогодні після засідання комітети о 15:00 ми зареєструємо в Раді більше 200 постанов про проведення дочасних місцевих виборів", - заявив Власенко.

Він зазначив, що Раді треба визначитися, або проводити ці вибори або не проводити такі вибори взагалі.
"Ми зареєструємо 200 постанов (щодо місцевих виборів - ред.) та 1 постанову, що Верховна Рада вважає недоцільним проведення дочасних місцевих виборів. І просили би або ці постанови, або цю одну постанову включити до порядку денного цієї сесії, щоб вирішити це питання", - заявив Власенко.

Нагадаємо, раніше віце-спікер Верховної Ради України, народний депутат від партії "Самопоміч" Оксана Сироїд заявила, що дострокові місцеві вибори треба проводити на основі нового виборчого законодавства.