ua en ru

В Україні немає черг на отримання закордонних паспортів, - Міграційна служба

В Україні на сьогодні відсутні черги при подачі заяв на оформлення закордонних паспортів, а також на отримання документів в органах Міграційної служби. Про те заявив журналістам під час брифінгу керівник прес-служби Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

Таким чином, відповідне доручення уряду, який озвучив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, виконано і Міграційна служба працює в штатному режимі.

"Черг при подачі документів на оформлення закордонного паспорта і на отримання документів у нас практично немає - у всіх підрозділах по країні. Дійсно, в липні у зв'язку з тим, що змінився виробник паспортів, у нас була технологічна пауза. Але сьогодні Міграційна служба працює в штатному режимі", - зазначив Сергій Гунько.

Він звернув увагу, що в таких великих містах, як Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпропетровськ, раніше було подано багато заяв, тому в них зустрічаються рідкісні випадки, коли люди ще не отримали документи. "Але найближчим часом це все буде врегульовано", - підкреслив керівник прес-служби.

Він додав, що сьогодні в Україні виготовляється більше закордонних паспортів, ніж подається заяв на них. Так, в середньому по країні щодня подається близько 4 тисяч заяв. При цьому станом на 6 серпня в територіальні підрозділи Міграційної служби щодня відправляється близько 8000 паспортів, що в два рази перевищує кількість заявок.

Нагадаємо, що Державний центр персоналізації документів, який оформляє закордонні паспорти, працює сьогодні в цілодобовому режимі і персоналізує всі бланки, що надходять з ДП "Поліграфкомбінат" Україна".

В даний час до територіальних органів Державної міграційної служби України доставлено майже 100 тисяч закордонних паспортів, виготовлених із застосуванням бланків ДП ​​"Поліграфкомбінат Україна".