ua en ru

В Україні необхідно створити сучасну систему першої медичної допомоги при ДТП, - Азаров

В Україні необхідно створити сучасну систему першої медичної допомоги потерпілим у ДТП. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Необхідно створити сучасну систему першої медичної і долікарської допомоги потерпілим у ДТП, а також мережу закладів медицини катастроф,... щоб після першої допомоги людина максимум через півгодини була доставлена в спеціалізований медпункт або установу", - відзначив прем'єр.

Також Азаров нагадав, що, незважаючи на наявність у більш ніж 80% водіїв полісів обов'язкового страхування, які передбачають відшкодування за надану медичну допомогу, в реальності вони - "просто фікція":

"Це не супроводжується у нас розвитком області страхової медицини, тому це серйозне концептуальне питання нам потрібно обов'язково вирішити", - додав Азаров.

Нагадаємо, серпень оголошений в Україні місячником безпеки дорожнього руху. Крім того, варто відзначити, що на попередньому засіданні Кабмін ввів додаткові обмеження швидкості руху транспорту.