ua en ru

В Україні на виконання регіональних програм з використання та охорони земель у 2012 р. передбачено понад 955 млн грн

В Україні на виконання регіональних програм з використання та охорони земель у 2012 р. передбачено понад 955 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Держземагентства України.

"Загалом, відповідними програмними документами на 2012 р. передбачено фінансування у сумі понад 955 млн грн", - йдеться в повідомленні прес-служби. Найбільше коштів на реалізацію заходів цих програм передбачено у Київській (201,02 млн грн), Харківській (156,91 млн грн), Донецькій (99,57 млн грн), Кіровоградській (49,91 млн грн) та Полтавській (42,59 млн грн) областях.

Згідно з повідомленням прес-служби, з початку року на здійснення заходів із земельної реформи загалом виділено 47,43 млн грн, що становить близько 5% від передбаченого фінансування.

Кращі показники щодо виділення коштів на виконання регіональних програм з використання та охорони земель, інших програм у сфері земельних відносин у Донецькій (13,39 млн грн), Кіровоградській (9,23 млн грн), Житомирській (4,5 млн грн), Харківській (3,68 млн грн) та Рівненській (2,64 млн грн) областях.

У Львівській та Сумській областях, а також у містах Києві і Севастополі з початку 2012 р. заходи відповідно до затверджених програм взагалі не фінансувалися, що гальмує розвиток земельних відносин у регіонах.

Як уточнюють у Держземагентстві, станом на 17 травня регіональні програми з використання та охорони земель, інші програми у сфері земельних відносин на 2012 р. затверджено у 25 регіонах: у АР Крим, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській областях та в містах Києві і Севастополі.

Однак у Черкаській та Чернівецькій областях такі програми розвитку земельних відносин на цей рік відсутні.