ua en ru

В Україні на об'єктах освіти за 7 міс. 2011 р. виникло 22 пожежі, що завдали збитків на 1,5 млн грн

В Україні на об'єктах освіти за 7 міс. 2011 р. виникло 22 пожежі, внаслідок яких завдано збитків на суму понад 1,5 млн грн. Про це під час прес-конференції заявив заступник директора Департаменту пожежної безпеки Державної інспекції техногенної безпеки України, полковник служби цивільного захисту Павло Афанасьєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"На об'єктах освіти за поточний період 2011 р. виникло 22 пожежі, внаслідок яких завдано збитків на суму понад 1,5 млн грн", - сказав він. Крім того, Афанасьєв зазначив, що найбільше пожеж на об'єктах, підпорядкованих Міносвіти, було зафіксовано у Львівській області - 6, Донецькій - 5, Вінницькій, Миколаївській та Черкаській обл. по 2.
За словами Афанасьева, із запропонованих до виконання 433,3 тис. протипожежних заходів понад 69,5 тис. (16%) залишаються не виконаними. "Найгірший стан склався у м. Києві, де залишаються невиконаними 38% протипожежних заходів, АР Крим - 23%, Полтавській - 26%, Волинській та Дніпропетровській обл. по 20%... Найбільше не виконуються протипожежні заходи у великих містах", - підкреслив Афанасьев. За його даними, за порушення та невиконання встановлених законом вимог пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто більше 12 тис. керівників та посадових осіб. Проте, за словами Афанасьєва, штраф для порушників невеликий - 50-160 грн. Крім того, тимчасово, до усунення недоліків, призупинилась експлуатація майже 5 тис. будівель, споруд та приміщень.
Перевірка шкіл проводилася в квітні-травні 2011 р., а наразі (у серпні) розпочалися позапланові перевірки, пояснив він.