ua en ru

В Україні цього тижня очікується сніг та до 25 градусів морозу

В Україні протягом поточного тижня очікується сніг, а в центральних і східних областях до 25 градусів морозу

В Україні протягом поточного тижня очікується сніг, а в центральних і східних областях до 25 градусів морозу. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Практично протягом поточного тижня та на початку наступного в більшості регіонів Украіни будуть спостерігатись достатньо складні погодні умови, пов'язані с переміщенням атмосферних фронтів та не дуже активних циклонів через територію України. Таким чином на території переважно центральних, південних та східних областей ми матимемо повторення сильних снігопадів, хуртовин та посилення швидкості вітру. В інших регіонах на півночі та заході очікується менша інтенсивність опадів. А в Криму та на Закарпатті очікуються опади переважно у вигляді дощу", - сказав Кульбіда.

Він також відзначив, що протягом поточного тижня температура буде змінюватись у різних регіонах України.

За його словами, найхолодніше буде на півночі та сході країни, де мінімальні температури сягатимуть 20-25 градусів нижче нуля, найтепліше буде у Криму та на Закарпатті, де очікується позитивний температурний режим.

Зокрема, на решті території температура буде змінюватись від 5-10 до 10-15 градусів морозу.

Крім того, Кульбіда відзначив, що серед небезпечних явищ, які чекають Україну найближчим часом, це передусім налипання мокрого снігу, ожеледиця на дорогах.

"Важливо, що це буде суттєво усклднювати рух автотранспорту на автошляхах в більшості областях України", - додав він.