ua en ru

В Україні може початися виробництво зернозбиральних комбайнів CLAAS

Вже цього року на базі Херсонського машинобудівного заводу може початися збірка зернозбиральних комбайнів CLAAS. Німецька компанія готова вкладати значні інвестиції в цей проект. Так, менеджер з експорту групи компаній CLAAS Томас Клаусніцер зазначив, що Україна володіє серйозним географічним потенціалом і сильними традиціями розвитку сільського господарства.

"Ми провели економічний аналіз доцільності запуску виробництва техніки в Україні. Вже цього року ми плануємо розпочати пілотний проект, який далі будемо розвивати в масштабні потужності. Україна є для нас дуже цікавим майданчиком для розширення присутності компанії в світі і СНД, оскільки володіє серйозним географічним потенціалом і сильними традиціями розвитку сільського господарства", - зазначив Томас Клаусніцер.

На думку аналітика аграрних ринків Руслана Швеця, такі потужні інвестори і виробники приходять на український ринок, оскільки розуміють його перспективність.

"Успіхи українського АПК - найкраща рекомендація для іноземних інвесторів. Вони бачать, що вітчизняне сільське господарство вкрай перспективно. CLAAS - четверта за потужностями компанія в світі з виробництва сільськогосподарської техніки. Тому дуже вигідно, що всередину країни зайде потужний інвестор, готовий вкладати кошти", - підкреслив Руслан Швець.

Експерт також зазначив, що переговори про спільне виробництво техніки тривали досить довго. Зокрема, з керівництвом німецької компанії зустрічався міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Щоб досягти домовленостей, відбулося чимало зустрічей. Особливу увагу такій співпраці приділило Мінагрополітики, так як там розуміють, що використання сучасної техніки необхідно для аграрного сектора. Так як зараз через застарілу техніку на полях залишається частина врожаю. А якщо ми хочемо досягти виробництва зернових на рівні 80-90 мільйонів тонн, то необхідно користуватися тільки останніми досягненнями", - зазначив Руслан Швець.

Також аналітик аграрного ринку додав, що чинні умови лізингу сільгосптехніки дозволять українським сільгоспвиробникам придбати цю техніку.