ua en ru

В Україні можуть бути виставлені на конкурс Слобожанська і Фороська нафтогазові площі, - Проскуряков

В Україні можуть бути виставлені на конкурс Слобожанська і Фороська нафтогазові площі.

В Україні можуть бути виставлені на конкурс Слобожанська і Фороська нафтогазові площі. Про це виданню "Комерсант-Україна" повідомив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

"Можливо, в майбутньому будуть виставлені Слобожанська і Фороська площі. Однак тут слід пам'ятати, що великих міжнародних гравців, готових інвестувати в розробку надр, не так багато. Так і з тими, що вже прийшли до нас, зараз головне завершити підписання угод. Адже ми вже виставляли на конкурс Форосское нафтогазове родовище, але бажають розробляти його не знайшлося. Ми наситили ринок пропозицією, - зазначив Проскуряков.

Він нагадав, що з-за перешкод у проходженні проекту УРП через місцеві органи влади досі не підписано угоду з Chevron.

"Кабмін вже схвалив цей проект, і ми відправили його в Івано-Франківську та Львівську облради. В кінці липня питання було заслухано, створені робочі групи з аналізу проекту угоди. У п'ятницю наші представники повинні брати участь у черговому засіданні робочої групи з цього питання, яка була створена при Івано-Франківській облраді", - повідомив міністр.

Нагадаємо, в 2012 р. відбулися три конкурси на укладення УРП. Переможцем конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англо-голландська Shell, Скіфського - консорціум на чолі з американською ExxonMobil (40%, оператор), Shell (35%), австрійської OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) та НАК "Надра України" (10%). Першою підписала угоду Shell. Компанії також вдалося отримати безпрецедентні податкові пільги.