ua en ru

В Україні місцева влада отримає контроль за міжнародними і внутрішніми перевізниками

Частину функцій територіальних управлінь Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті щодо контролю якості процесу перевезень буде передано місцевим органам влади. Про це сьогодні під час брифінгу у Кабінеті міністрів України заявив міністр інфраструктури Володимир Козак, повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

Передбачається, що місцева влада отримає повноваження контролю за дотриманням вимог автотранспортного законодавства при міжнародних і внутрішніх перевезеннях пасажирів і вантажів, та перевезеннях міським електротранспортом.

Крім того, за місцевою владою буде закріплено проведення габаритно-вагового контролю, впровадження обмежень руху на період ремонтних робіт на автомобільних дорогах тощо.

"Таким чином місцева влада отримає змогу управляти та контролювати перевізний процес у своєму населеному пункті", - зазначив Козак.

Укртрансінспекція й надалі готуватиме нормативно-правову базу, здійснюватиме ліцензування господарської діяльності з перевезень автомобільним та залізничним транспортом.

Крім того, за словами міністра інфраструктури, буде оптимізовано процес видачі дозволів на міжнародні автоперевезення.