ua en ru

В Україні кількість податків в 2014 р. скоротиться до 9-10 податків, - Клименко

Кількість податків в 2014 р. скоротиться до 9-10 податків. Але акцизи на тютюн і алкоголь підвищать. Про це на підсумковій прес-конференції заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У мене немає сумнівів, що в 2014 р. ми скоротимо кількість податків до 10-9 податків. Сьогодні триває дискусія з цього питання", - заявив Клименко.

Він також підтвердив, що в 2014 р. очікується підвищення акцизів на тютюнові вироби, алкоголь і пиво: "Буде підвищення акцизів на тютюнові вироби, алкогольні товари, в тому числі і на пиво. Ми будемо відстоювати свою позицію, але остаточне слово - за депутатами".

Крім того, за словами Клименка, Міндоходів готує законодавчі зміни щодо митної вартості, постаудиту і продовжить детінізацію економіки.

"Ми збираємося виконувати наші плани по детениации економіки. Ми звернемо особливу увагу на податок на споживання. Це реформування акцизних зборів, ставок. Цю роботу ми будемо проводити системно", - заявив він.

Клименко зазначив, що в 2014 р. Міністерство готує низку законодавчих ініціатив: "Ми будемо змінювати законодавство, щоб впроваджувати електронні сервіси. Ми бачимо очікування бізнесу, я часто чую, що є питання щодо митної вартості. Потрібно приймати рішення. Ми прийшли до того, що акцент ми будемо робити на постаудите, але з іншого боку - ми посилимо відповідальність...Законодавчих ініціатив у парламенті у нас багато, але без обговорення з громадськістю приймати нові ініціативи не варто...Дискусія продовжиться в січні-лютому".

Нагадаємо, у листопаді 2013 р. народний депутат від фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко запропонував ВРскоротити кількість податків і зборів з 22 до 9.