ua en ru

В Україні до зимового періоду готові вже 6 тис. од. спецтехніки, - "Укравтодор"

В Україні до зимового періоду готові вже 6 тис. одиниць снігоприбиральної техніки. Про це заявив голова "Укравтодору" Євген Прусенко, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"Взимку заплановано задіяти 6,7 тис. одиниць техніки. Готові вже 6 тис. Деяка техніка використовується на дорожніх роботах. На випадок екстремальних погодних умов "Укравтодором" створено 4 мобільні загони загальною чисельністю 64 одиниць техніки в Київській, Харківській, Херсонській та Івано-Франківській областях. Для залучення додаткової техніки укладено 631 договір зі сторонніми організаціями", - зазначив Прусенко.

Крім того, на сьогодні вже заготовлено 926 тис. тонн піску (потреба на 1 листопада - 705 тис. тонн) і 114,6 тис. тонн солі (потреба на 1 листопада - 105 тис. тонн).

За його словами, дорожники, враховуючи минулорічний досвід, для попередження снігових заметів підготували вже вдвічі більше снігозатримуючих щитів. Також будуть задіяні взимку автоматичні дорожні метеостанції - всього їх 96 по Україні. До 1 листопада дорожники завершать оновлення розмітки, дорожніх знаків та огорож.

Прусенко нагадав, що інформація про стан проїзду дорогами загального користування в зимовий період щодня оновлюється на сайті "Укравтодору". Також в областях діють оперативні штаби, зателефонувавши в яких можна отримати інформацію про ситуацію на автошляхах, звернутися за допомогою і т.і.