ua en ru

В Україні до опалювального сезону готові понад 99% котелень, - Ю.Хіврич

В Україні до опалювального сезону готові понад 99% котелен. Про це на брифінгу повідомив міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не бачимо жодних труднощів у підготовці котелень", - сказав він.
За його словами, на 99% готові водопровідні мережі, майже на 100% готові каналізаційні мережі. Мазуту заготовлено 60%, вугілля - 89%.
Міністр повідомив, що готові майже всі об'єкти соціальної сфери. "100% готові школи, дитячі садочки і на 15 (вересня) лише чотири лікарні, які не закінчили роботу", - сказав він.
За словами міністра, з 27 вересня починається опресовка мереж і прокрутка їх на холодне. "На 1 жовтня повинні всі котельні, всі будинки, всі школи, дитячі садки, лікарні бути прокручені на холодне і готові до початку опалювального сезону", - сказав він.
Також міністр повідомив, що керівників підприємств, теплопостачання може бути усунено з їх посад за нерозрахування за енергоносії. "Було поставлене питання про відсторонення керівників, у яких розрахунки менше 50%, і піде телеграма на області для того, щоб області розглянули ці питання", - сказав він.