ua en ru

В Україні до дарів волхвів приходить рекордно мала кількість людей

У неділю, 26 січня, в Києво -Печерській лаврі спостерігалося затишшя: в черзі до привезеної з Афону реліквії Дари волхвів в Успенському соборі в середині дня стояло не більше двох десятків людей. Сьогодні черга дещо збільшилася , повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні" з місця подій.

Протягом декількох днів від парку Слави до входу на територію монастиря збудований ряд порожніх автобусів з написами "пункт обігріву паломників", а вздовж тротуару стоять польові кухні.

У суботу, 25 січня, людей в черзі до реліквії в середині дня також було небагато. Щоб увійти до Успенського собору, потрібно було простояти в черзі не більше 15 хвилин. Люди, що стоять там, кажуть, що паломники з різних регіонів нібито не ризикнули їхати до Києва через суспільно-політичне протистояння в центрі столиці.

Сьогодні, в понеділок, кількість паломників дещо збільшилося - черга починається за 100 метрів від Успенського собору лаври. Люди чекають у черзі близько півгодини.

Очевидно, організатори привозу Афонської святині розраховували на масовий наплив паломників, як це було в Москві. 11 січня черга до храму Христа Спасителя, де була виставлена ​​грецька реліквія , розтягнулася більш ніж на чотири кілометри - від станції метро "Спортивна" , в ній одночасно стояло більше 40 тисяч чоловік, а час стояння в черзі займав більше 12 годин.