ua en ru

В Україні інфраструктура закладів дитячого оздоровлення та відпочинку потребує оновлення, - Мінсоцполітики

В Україні інфраструктура закладів дитячого оздоровлення та відпочинку, переважна більшість яких побудовані у 60-80-х роках, потребує оновлення. Про це сьогодні заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час селекторної наради у КМУ щодо оздоровлення дітей у 2013 р., передає прес-служба Мінсоцполітики.

"Ми розуміємо, що сьогодні потрібен додатковий ресурс для побудови нових закладів і модернізації вже існуючих. Тому було ухвалено концепцію Державної цільової програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів. До 2016 р. у цей напрямок мають бути зроблені серйозні інвестиції - як державні, так і приватні", - заявила Королевська.

"Ми збільшили фінансування оздоровлення дітей у цьому році за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і за рахунок державного бюджету. Тому сподіваємося, що всі неврегульовані питання за два наступні дні будуть "закриті", і з 1 червня у повному обсязі розпочнеться оздоровлення та відпочинок наших дітей", - підкреслила міністр.

За словами Королевської, у 2013 р. Мінсоцполітики визначено два чітких пріоритети в організації дитячого оздоровлення та відпочинку.

"Перше завдання - ми маємо забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку 3 млн дітей шкільного віку. Друге завдання - послугами суто оздоровлення має бути охоплено не менше 40% дітей. Якомога більше дітей мають отримати якісне оздоровлення, замість того, щоб проводити літо у пришкільних таборах, фактично, на асфальті", - зазначила вона.

Відповідно до пріоритетів, зазначила міністр, визначено ключові критерії для оцінювання оздоровчої кампанії у 2013 р. "Перший - оцінюватиметься, насамперед, кількість дітей, які оздоровляться та відпочинуть, а не кількість закладів, які працюватимуть. Другий - наскільки збільшиться кількість дітей, які охоплені оздоровленням, а не відпочинком", - наголосила Королевська.

Міністр звернула увагу керівників Мінінфраструктури та МВС на необхідність забезпечення контролю за безпекою перевезення груп дітей до місць оздоровлення і відпочинку та у зворотному напрямку. "Тема оздоровлення та відпочинку дітей перебуває в нас на особливому контролі. Наприкінці липня ми здійснимо аналіз ситуації: що виправлено за підсумками сьогоднішньої наради та зробимо висновки", - підсумувала Наталія Королевська.

Читайте також: В Україні у рамках кампанії з оздоровлення у 2013 р. планується оздоровити 2,8 млн дітей, - Мінсоцполітики