ua en ru

В Україні хочуть створити християнську асоциацію вчителів

У Марійському духовному центрі, що в с. Зарваниці на Тернопільщині, 28 вересня відбулася Всеукраїнська проща освітян.

Організаторами цього заходу виступила комісія УГКЦ у справах освіти та виховання і комісія у справах мирян УГКЦ спільно з єпархіальними комісіями, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Освітяни, котрі прибули із Львівської, Івано-Франківської і Тернопільсько-Зборівської архиєпархій, узяли участь в архиєрейській божественній літургії, яку очолив владика Василь (Семенюк), архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський. Програму прощі продовжив виступ хору та оркестру народних інструментів Чортківського обласного педагогічного училища імені Олександра Барвінського.

На конференції обговорили такі теми: "Вибрані освітньо-виховні аспекти соціальної доктрини Церкви", "Моральні виклики професії вчителя у формуванні нового світогляду: системний підхід", "Покликання та місія християнського вчителя: аспекти професійних і духовних викликів", "Потреба створення української християнської асоціації вчителів".

Результатом конференції стало рішення учасників про доцільність створення мирянської організації – Української християнської асоціації вчителів, щоб творити середовище професійно-духовного зростання вчителя задля достовірного свідчення християнських цінностей. Про це повідомляє Zik.