ua en ru

В Україні до кінця 2014 р. близько 70% багатоповерхівок переведуть в ОСББ

В Україні близько 70% житлових будинків (від п'яти поверхів і вище) до кінця 2014 р. на виконання доручення президента України і чинного уряду будуть переведені в об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Про це на прес-конференції повідомив заступник міністра з питань ЖКГ Григорій Семчук, передає кореспондент РБК-Україна.
"Нещодавно ми отримали доручення від президента через уряд в короткі терміни обробити всі нормативно-правові акти, які дали б можливість більш широким фронтом більш швидко вводити основний напрям - створення ОСББ. Ми до 13 листопада маємо підготувати цілий пакет, цілий ряд питань нормативно-правового характеру, які сьогодні ще стримують цей напрямок розвитку реформ. Ми над цим уже працюємо", - підкреслив Г.Семчук.
За його словами, якщо реалізація програми про створення ОСББ буде мати будь-які недоліки, то вони будуть усуватися по мірі виникнення складнощів.
Крім того, заступник міністра підкреслив, що згідно загальнодержавній програмі реформування ЖКГ до кінця 2014 р. має бути створено 11 тис. 215 ОСББ, а станом на 10 жовтня 2010 р. в Україні створено 11 тис. 451 ОСББ. У той же час він заявив, що в Києві згідно з місцевою програму реформування, яка затверджена Київрадою до кінця року має бути створено 1,5 тис. ОСББ, а станом на 10 жовтня в столиці існує тільки 551 ОСББ, тобто необхідно створити ще 949.