ua en ru

В Україні частково підтоплені 89 населених пунктів

В Україні внаслідок опадів та сніготанення, відмічається підйом ґрунтових вод та часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 89 населених пунктах 9 областей та м. Києві, повідомляє прес-служба ДержНС.

Зокрема у Вінницькій області - 1 н.п., Волинській - 2 н.п., Хмельницький - 2 н.п., Житомирський - 6 н.п., Івано-Франківській - 4 н.п., Київській - 63 н.п., Львівській - 3 н.п. (у т.ч. 6 жит. буд. у с. Межиріччя, Сокальського р-ну), Рівненській - 2 н.п., Чернігівській - 5 н.п. (у т.ч. 1 жит.буд. у смт. Козелець та 1 жит. буд. у с. Новоселівка, Чернігівського р-ну) та м. Києві (у т.ч. 3 жит. буд.).

Загалом протягом 8 квітня для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалось 402 рятувальника та 161 од. насосного обладнання. За добу відкачано 61 тис. 456 куб. м води (усього з 2 квітня відкачано 421 тис. 464 куб. м води).

За інформацією "Укравтодору", проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено.

За інформацією Гідрометцентру, 8 квітня очікується продовження підйомів рівнів води (0,3 - 0,5 м) на річках басейну Прип'ять (Волинська область) та подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому районах. Можливе досягнення відміток підтоплення присадибних ділянок в окремих населених пунктах Підволочиського району (Тернопільська область), Волочиського району (Хмельницька область); Сокальського району (Львівська область); Зарічненському, Сарненському, Рокитнянському районах (Рівненська область), Тисменицькому районі (Івано-Франківська область).

Читайте також: У басейні Західного Бугу очікується рекордний паводок, - Азаров