ua en ru

В Україні будуть видаватися безстрокові дозволу на роботу для моряків

Міністерство інфраструктури України до кінця 2013 р. планує почати видавати особам командного складу морських суден безстрокові дозволи на роботу без проходження спеціальних курсів. Про це на брифінгу після засідання Кабінету міністрів України заявив міністр інфраструктури України Володимир Козак, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Нагадаю, що в Україні понад 200 тис. моряків, з яких майже 75 тис. працює під прапорами іноземних держав. Сьогодні ми займаємо 4 місце в світі за цим показником. Проте в нашій державі до цього часу досить жорстка система їх підготовки та дипломування: кожні 5 років вони повинні підтверджувати свою кваліфікацію. Ми працюємо над зміною цієї системи за європейським зразком, згідно з яким моряки будуть отримувати безстрокові сертифікати для роботи", - заявив Козак.

За його словами, група також працює над скасуванням вимоги щодо обов'язкового проходження курсів підвищення кваліфікації для осіб командного складу морських суден, яким необхідно продовжити свої робочі дипломи, а також скасувати вимоги щодо періодичного підтвердження свідчень осіб суднової команди.

Тобто рядовий склад екіпажів морських суден зможе користуватися отриманими робочими документами безстроково.

"Досвідчені моряки будуть отримувати раз на п'ять років нове підтвердження без проходження курсів підвищення кваліфікації. Для пересічних такого підтвердження не буде взагалі, вони будуть отримувати безстрокові сертифікати", - йдеться в повідомленні.