ua en ru

В Україні буде введено 23 тис. систем очищення води, - Г.Семчук

У рамках реалізації програми з очищення питної води в найближчий час в Україні буде введено 23 тис. систем очищення води. Про це на прес-конференції повідомив заступник міністра з питань ЖКГ Григорій Семчук, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами заступника міністра, президентом країни і українським урядом затверджений цілий ряд Національних проектів, які вже здійснюються, серед яких передбачена реалізація програм із санітарного очищення населених пунктів та забезпечення населення України якісною питною водою: "В рамках цього проекту найближчим часом буде введено 23 тис. систем з очищення води. В першу чергу в тих районах, де вода або привезена або за якимись показниками не відповідає чинним нормативам".
Г.Семчук уточнив, що в першу чергу подібними установками будуть оснащені дитячі садки, школи і лікарні: "Це як обов'язкова вимога".
Крім того, він повідомив що в рамках реалізації програми "Реконструкція централізованих систем водопостачання та водовідведення з використанням енергозберігаючого обладнання і технологій" передбачається фінансування даної сфери ЖКГ у розмірі 145 млн 841 тис. грн, з яких обсяг фінансування за рахунок стабілізаційного фонду становить 114 млн 755 тис. грн, а обсяг фінансування суб'єктами господарювання за рахунок особистих або залучених коштів, у тому числі кошти місцевих бюджетів, має скласти 31 млн 86 тис. грн.