ua en ru

В Україні буде створена комп'ютерна база для переселенців з Криму та східних областей, - Яценюк

В Україні буде створена комп'ютерна база даних, за допомогою якої переселенці з Криму та південно-східних областей країни зможуть отримати всю необхідну інформацію щодо місця тимчасового проживання.

В Україні буде створена комп'ютерна база даних, за допомогою якої переселенці з Криму та південно-східних областей країни зможуть отримати всю необхідну інформацію щодо місця тимчасового проживання. Про це в ході засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"У мене таке прохання, Віталій Григорович та Володимир Борисович (перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема та віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман), після отримання всього обсягу інформації, думаю, що нам необхідно поступити наступним чином: нам фактично треба приймати довгострокову стратегію. Все, що ми робили протягом останнього часу, це було розселення на місяць, на два, на три. В першу чергу це були переселенці з АР Крим. Зараз ситуація така, що зрозуміло що це не вирішиться в короткостроковій перспективі. Давайте зробимо єдину комп'ютерну базу даних для того, щоб людина могла отримати інформацію, в якому регіоні для неї є тимчасове житло, в якому регіоні є можливість віддати дітей в школу, отримати роботу і яку роботу",- заявив Яценюк.

За його словами, таку базу необхідно створити в максимально короткі терміни.

Разом з цим, Яценюк заявив про необхідність залучати місцеві муніципалітети до допомоги переселенцям.

Яценюк зазначив, що з Донецької й Луганської областей почала виїжджати велика кількість людей і звернувся до Яреми з проханням взяти це питання під особливий контроль.