ua en ru

В Україні 14 регіонів вже розпочали опалювальний період, - Темник

В Україні на сьогодні 14 з 27 регіонів вже увімкнули централізоване опалення. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, передає прес-служба Мінрегіону.

За його словами, Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська області та міста Київ і Севастополь вже подали тепло споживачам.

"Всім іншим необхідно терміново спільно з органами місцевого самоврядування прийняти рішення про початок опалювального сезону", - наголосив міністр.

Темник констатував, що підготовка житлових будинків та теплових господарств до роботи в осінньо-зимовий період завершена. Загалом підготовлено до роботи в зимових умовах 205 тис. житлових будинків, 19,5 тис. шкіл, 14 тис. дитячих садків, 7 тис. лікарень, 24,5 котелень, 2 тис. водопровідних та 2,6 тис. каналізаційних насосних станцій, 243 водопровідних та 847 каналізаційних очисних споруд, понад 6 тис. одиниць спеціалізованої техніки.

Раніше у Гідрометцентрі повідомили, що опалення в Україні повинні включити вже на цьому тижні.