ua en ru

В.Цушко заявив, що найближчим часом підпише наказ про єдину методику розробки проектів, що стосуються інвестицій

Міністр економіки України Василь Цушко найближчим часом підпише наказ про єдину методику розробки проектів, що стосуються інвестицій. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

На його думку, одна з причин низького рівня іноземних інвестицій в країні полягає у відсутності раціональної методики використання цих кредитів.

В.Цушко нагадав, що ЄС виділив 129 млн євро на реалізацію проектів в прикордонній зоні. Україна, за словами міністра, надала тільки 9% проектів по цьому кредиту, 60% - надала Румунія і все інше - Молдова. «Наше завдання розвинути стратегічне планування і нарешті почати ефективно розробляти проекти...основні претензії кредиторів до України полягають в тому, що вони не розуміють, чому Україна спочатку просить кредит, а потім не освоює ці кошти повністю», - зазначив він.

Він також додав, що Мінекономіки готує законопроект про стратегічне планування. На його думку, світова криза показала необхідність повернення країн до стратегічного планування розвитку своєї економіки.