ua en ru

В.Цушко погодився очолити Соціалістичну партію України.

Міністр економіки Василь Цушко погодився очолити Соціалістичну партію України (СПУ), пише «Комерсант-Україна». З цією пропозицією в березні до нього звернувся лідер СПУ Олександр Мороз, який планує залишитися в партії на посту почесного голови. На одному з нещодавніх засідань політради Соцпартії В.Цушко заявив: "Я не проти, але оскільки я міністр в уряді, який представляє іншу політичну силу, то без згоди Віктора Януковича прийняти пропозицію не можу".

О.Мороз вчора повідомив, що на цьому тижні зустрічався з Президентом. За інформацією джерел в СПУ, в ході цієї зустрічі глава держави схвалив намір В.Цушка очолити СПУ, а також запропонував Олександру Морозу посаду голови одного з дорадчих органів, створених при президентові. "На зустрічі обговорювалася низка питань, зокрема кадрове", - зазначив О.Мороз.

Обговорення кандидатів на пост голови СПУ відбудеться на засіданні політради Соцпартії 29 травня. Поки претендентів троє: Василь Цушко, секретар політради із питань економіки і соціальної політики Валентина Семенюк-Самсоненко і перший секретар харківського обкому СПУ, голова правління заводу "Турбоатом" Віктор Субботін. Оберуть голову партії на черговому з'їзді, який, за словами О.Мороза, пройде в липні.