ua en ru

У ЦВК з 1 грудня розпочнеться перевірка членів і співробітників на предмет відповідності закону про люстрацію

Голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський підписав розпорядження №80 "Про проведення перевірки відповідно до Закону "Про очищення влади". Про це йдеться в повідомленні від 12 листопада на сайті ЦВК.

"Провести перевірку достовірності відомостей про застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", щодо членів Центральної виборчої комісії, працівників Секретаріату Центральної виборчої комісії та Служби розпорядника Державного реєстру виборців в такі строки:

- з 1 грудня 2014 р до 28 лютого 2015 р. - стосовно членів Центральної виборчої комісії;
- з 1 березня по 31 травня 2015 р. - стосовно керівників Секретаріату Центральної виборчої комісії та Служби розпорядника Державного реєстру виборців, їх заступників, начальників управлінь, їх заступників, завідуючих самостійних відділів, їх заступників Секретаріату Центральної виборчої комісії та Служби розпорядника Державного реєстру виборців;

- з 1 червня по 30 вересня 2015 р. - стосовно завідувачів відділів у складі управлінь, завідуючих секторами, головних консультантів, головних спеціалістів, провідних спеціалістів Секретаріату Центральної виборчої комісії та Служби розпорядника Державного реєстру виборців, працівників патронатної служби Центральної виборчої комісії", - йдеться в розпорядженні.

Відповідальним за проведення перевірки визначено відділ кадрової і режимної роботи та з питань державної служби секретаріату ЦВК.

Нагадаємо, за станом на 11 листопада люстраційний реєстр Мін'юсту розширився до 354 звільнених чиновників.