ua en ru

У центрі Грозного відбулися потужний вибух і стрілянина, є загиблі, - ЗМІ

У центрі Грозного відбулися потужний вибух і стрілянина, є загиблі, - ЗМІ
У центрі столиці Чечні Грозному стався потужний вибух, в результаті перестрілки є загиблі.

У центрі столиці Чечні Грозному стався потужний вибух, в результаті перестрілки є загиблі. Про це повідомляє видання "Кавказька політика" з посиланням на очевидців.

Як повідомляється, в центрі Грозного прогримів потужний вибух, в столиці стягнуто велику кількість силовиків.

Також чутна перестрілка біля будівлі "Будинку друку" (за інформацією " главреда видання, у цьому будинку розташовуються редакції майже всіх ЗМІ в Чеченській республіці, включаючи інтернет-видання). Повідомляється, що в ньому засіла група бойовиків.

За повідомленнями російських ЗМІ, в місті введено режим контртерористичної операції.

Глава Чечні Рамзан Кадиров вночі 4 грудня повідомив у своєму Instagram про подробиці події.

"Ми отримали оперативну інформацію про машину з підозрілими озброєними людьми. Орієнтування була передана в усі правоохоронні органи. Співробітники ДПС зробили спробу зупинити машину. З неї був відкритий вогонь. Троє працівників загинули. При переслідуванні приблизно п'ять-шість озброєних бандитів проникли в будинок друку. Вжито вичерпних заходів з метою їх нейтралізації", - пише Кадиров.

За його словами, обстановка в місті спокійна, працюють усі служби життєзабезпечення.

"Я прошу мешканців міста в зоні проведення операції дотримуватися заходів обережності, без особливої потреби не виходити на вулиці, не підходити до вікон. З настанням ранку операція буде завершена. Всі розмови про те, що десь у місті господарюють бойовики, абсолютно помилкові", - додає він.

"Це - спроба створити видимість наявності сили, але вона зірвалася. Ми не виключаємо можливість того, що ці люди могли приїхати з іншого регіону. У Чечні здатних на це учасників НВФ не залишилося", - підкреслив Кадиров.

У центрі Грозного відбулися потужний вибух і стрілянина, є загиблі, - ЗМІ

(фото: Twitter @TininVisa)

Нагадаємо, 5 жовтня в Грозному біля концертного будівлі, де повинен був відбутися концерт на День міста, чоловік привів у дію невстановлений вибуховий пристрій, внаслідок чого загинули 5 співробітників поліції. Слідчий комітет РФ порушив тоді справу за фактом вибуху в Грозному.