ua en ru

У Тріполі довкола резиденції Каддафі йдуть запеклі бої

У столиці Лівії Тріполі йдуть запеклі бої довкола резиденції глави Джамахірії полковника Муаммара Каддафі, передає Associated Press із посиланням на представника бунтівників Мохаммеда Абделя-Рахмана. За його словами, опір силам опозиції чинять урядові танкові з'єднання, які висувалися з району Баб Аль-Азізія. Очевидці, що знаходяться неподалік від зони боїв, повідомляють про серію потужних вибухів і кулеметні черги.
Раніше інший представник бунтівників, що назвався Нассером, повідомив, що лояльні війська М.Каддафі продовжують утримувати чотири райони Тріполі, що складає близько 15-20% площі міста.
Представник Перехідної національної поради Лівії Адель Дабекки, у свою чергу, підтвердив захоплення бунтівниками двох синів Каддафі - Сєїфа Аль-Іслама і Мухаммеда.
Напередодні повідомлялося, що противники Каддафі захопили великий військовий об'єкт до Тріполі - бази бригади Хаміса урядових військ, на якій була велика кількість зброї і боєприпасів.
Тоді ж міністр інформації в уряді Лівії Муса Ібрагим попередив про невідворотне кровопролиття, якщо сторони негайно не почнуть переговори, оскільки, "якщо повстанці увійдуть до Тріполі, вони керуватимуться не політичними цілями, демократією і правами людини, а жаданням крові і помсти".