ua en ru

У ТНУ ім. Вернадського тимчасово призупинено навчання українського факультету

Факультет української філології та українознавства в Таврійському Національному Університеті ім. В.І.Вернадського у Сімферополі тимчасово призупинив навчання.

Факультет української філології та українознавства в Таврійському Національному Університеті ім. В.І.Вернадського у Сімферополі тимчасово призупинив навчання. Про це повідомляє "Центр журналистких розслідувань" з посиланням на студентів факультету.

За їх словами, навчання призупинили поки до 19 березня, а можливо, і на більший термін через "загострення обстановки в Сімферополі стосовно громадян, які спілкуються українською мовою".

"Від імені керівництва факультету нам було порекомендовано не говорити українською мовою, не вступати в переговори з журналістами, щоб висловити свою думку, щоб уникнути конфліктних ситуацій і переслідувань з боку проросійських активістів. Нам також стало відомо про побиття одного з викладачів факультету української філології", - повідомили студенти.

"І ще один неприємний момент: нам дали зрозуміти, що нинішній навчальний рік на факультеті української філології та українознавства в ТНУ для нас може стати останнім, так як факультет або перестане існувати як такий, або українська мова буде вивчатися на ньому як іноземна", - повідомили студенти.

У той же час, студентам пообіцяли, що дипломи для 4-х і 5-х курсів будуть українського зразка та їх видадуть вчасно.