ua en ru

В.Тихонов: В Україні держбанки готові направити на кредитування добудови житлових об’єктів 625 млн грн під 10-12% річних

В Україні держбанки готові направити на кредитування добудови житлових об'єктів 625 млн грн під 10-12% річних. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов у ході першого засідання новоутвореної за його дорученням робочої групи з комплексного вирішення питань добудови об'єктів незавершеного житлового будівництва та стимулювання споживачів до придбання цих об'єктів, повідомляє прес-служба політика.
До складу робочої групи увійшли представники Мінрегіонбуду, Мінфіну, Мінекономіки, Мін'юсту, Державної іпотечної установи, Національного банку, "Ощадбанку", "Укрексімбанку" та інших банківських установ.
В.Тихонов поінформував, що Мінрегіонбудом відібрано в регіонах України 35 незавершених житлових об'єктів, ступінь будівельної готовності яких дозволяє завершити ці об'єкти до кінця 2010 р.
"Для завершення цих 35 об'єктів необхідно 625 млн грн. На засіданні робочої групи ми дійшли спільної згоди, що за умови підтримки Національного банку, державні банківські установи готові надати на таку суму відповідні кредити під 10-12% річних", - зазначив В.Тихонов. Він також додав, що за пропозицією Нацбанку, невдовзі буде розроблено відповідну програму, яка передбачатиме надання таких кредитів та механізм повернення цих коштів.