ua en ru

Чергове масове отруєння: У Тернопільській обл. госпіталізована 41 людина

В Тернопільській обл. сьогодні, 13 серпня 2013 р. в інфекційне відділення Гусятинської районної лікарні з ознаками харчового отруєння госпіталізована 41 людина, серед них - 11 дітей.

В Тернопільській обл. сьогодні, 13 серпня 2013 р. в інфекційне відділення Гусятинської районної лікарні з ознаками харчового отруєння госпіталізована 41 людина, серед них - 11 дітей. Про це повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської обл.

Попередній діагноз лікарів: гастроентероколіт, підозра на харчову токсикоінфекцію та сальмонельоз. Серед хворих - 11 дітей віком від 3 до 17 років.

"З'ясовано, що напередодні зазначені хворі відсвяткували весілля в бар-ресторані у м. Копичинці, який належить місцевому підприємцю. Всього на весіллі у закладі громадського харчування перебувало приблизно 200 чоловік", - йдеться у повідомленні.

На даний час стан 38 хворих легкої та середньої тяжкості, а 3 - у тяжкому стані.

Прокуратурою Гусятинського району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні розпочатому за фактом масового захворювання гострою кишковою інфекцією.

За даним фактом Гусятинським РВ УМВС України в області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Нагадаємо, в Житомирській обл. з харчовим отруєнням було госпіталізовано 43 людини.

Крім того, на севастопольському пляжі "Омега" отруїлися 386 туристів, зокрема, 80 дітей. Через таку велику кількість постраждалих, міська інфекційна лікарня більше не може приймати пацієнтів.

А в Львівській обл. в м. Золочів на весільному банкеті 10 серпня отруїлися 11 осіб.

У зв'язку з випадками масового отруєння, що почастішали, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов доручив Міністерству охорони здоров'я і Державній інспекції із захисту прав споживачів провести інспекцію продуктів в мережах громадського харчування.