ua en ru

У Тернопільській обл. викрито канал контрабандного постачання на територію України наркотичних засобів

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області припинили діяльність організованої злочинної групи, учасники якої займалися контрабандним перевезенням та подальшим збутом наркотичних засобів, повідомляє прес-служба ГУБОЗ України. Організував та очолив ОЗГ не працюючий 39-річний мешканець Тернопільськї обл. Також, до складу злочинної групи увійшли 41-річний чоловік та дві раніше судимі жінки.

Встановлено, що у 2009 р. вони організували та налагодили канал контрабандного ввезення з Польщі на територію України небезпечних наркотиків. Зловмисники розповсюджували наркотичні засоби на території Дніпропетровської та Сумської обл.

Під час обшуку у фігурантів було виявлено та вилучено 140 мл. концентрованого опію, загальною масою в перерахунку на суху речовину - 62 гр.

Слідчим відділом УБОЗ УМВС порушено кримінальну справу за ч.1 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Санкція цієї статті передбачає до 8 років позбавлення волі.